---

Παύλος Σιδηρόπουλος - H επίσημη ιστοσελίδα

---


Χειρόγραφα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Χειρόγραφα κείμενα από το αρχείο του Παύλου. Τα κομμάτια αυτά επιλέχθηκαν είτε επειδή αποτελούν αυτοβιογραφικές μαρτυρίες, είτε επειδή καταγράφουν προβληματισμούς του Παύλου και είναι γραμμένα με τρόπο που υποδηλώνει ότι τις απευθύνει σε αναγνώστες.

Σας γράφει ο μουσικός (συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής) Παύλος Σιδηρόπουλος. Όποιος από τους αναγνώστες με ξέρει, με ξέρει γιατί ακούει ελληνικό ροκ.
Μιλάω για το Σιδηρόπουλο που σέβεται το κοινό του, όποιο κι αν είναι. Για το Σιδηρόπουλο που δηλώνει ανένταχτος της Αριστεράς, που ψηφίζει ΚΚΕ και που στην ασφάλεια έχει φάκελο Αναρχικού και θεωρήθηκε ύποπτος ότι ανήκει στη 17 Νοέμβρη. Για το Σιδηρόπουλο που επί Χούντας σπούδασε 3 χρόνια Μαθηματικός στο Αριστ. Παν. Θεσ/νίκης, γνώστη της Αγγλικής γλώσσας, έχοντας σπουδάσει 1 χρόνο σολφέζ και 1 χρόνο αρμονία κι αντοίστιξη από το γνωστό στους μουσικούς κύκλους Αινιάν.

Συνεργάτης σαν τραγουδιστής και ηθοποιός του συνθέτη Γ. Μαρκόπουλου το 1974 και 1975, συνεργάτης του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Σ. Βασιλειάδη το 1976 και μέλος τότε του ΕΣΣΥΜ (ελλ. συνδ. συγχρ. μουσικής). Για το Σιδηρόπουλο τον Παύλο που 1977-78 συνεργάζεται με τη Σπυριδούλα (μουσ. συγκρότημα) και σαν ξεκίνημα της προσωπικής του καριέρας κυκλοφορεί το δίσκο "ΦΛΟΥ", αφού το 1971-72 με τον Π. Δεληγιαννίδη (Δάμων και Φιντίας) συμμετείχε στο θρυλικό πια δίσκο ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ, με το τραγούδι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ που μετά γυρίστηκε σε μικρό δίσκο με το μουσ. συγκρότημα Μπουρμπούλια.

Προετοιμασία συνέντευξης
 
 
 
 
 


 

Αυτοβιογραφικό σημείωμα
 
 
 
(...)
 

Πρόταση του Παύλου στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς, σχετική με τα κέντρα νεότητας