---

Παύλος Σιδηρόπουλος - H επίσημη ιστοσελίδα

---


Λόγια του Παύλου

E-mail Εκτύπωση PDF
τελευταία συνέντευξη, Rock Fm, 25/11/1990, στην εκπομπή "κανονικά παιδιά" του Δημήτρη Δημητράκα

συνέντευξη στην ΕΤ2

συζήτηση ΕΝ ΛΕΥΚΩ

συνέντευξη στο περιοδικό ΗΧΟΣ & HiFi, Μάιος 1981
Τα παρακάτω κείμενα, πού αποτελούν μια πρόταση προσέγγισης στο θέμα, γράφτηκαν από συνεντεύξεις με πέντε από τους πιο γνωστούς έλληνες μουσικούς του ροκ εντ ρολ (όχι όμως απαραίτητα και τούς πιο σημαντικούς), πού ήταν: ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Σταύρος Λογαρίδης και οι Γιάννης Σπάθας, "Αντώνης Τουρκογιώργης. Οι ερωτήσεις ήταν γενικού χαρακτήρα, με πρόθεση την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία στην έκθεση των απόψεων των ερωτηθέντων και έγιναν για να διατηρηθεί ένας κοινός σκελετός για τίς συζητήσεις.

Στο τεύχος αυτό ολοκληρώνεται η συνομιλία μας με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, πού είχε αρχίσει στο τεύχος τού Φλεβάρη.
Νίκος Πολίτης

 
 
 
 
 
 
 
 
συνέντευξη στο περιοδικό ΗΧΟΣ & HiFi, Σεπτέμβριος 1990
alt
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ξεκίνησε το 1970 στο φολκλορικό ντουέτο «Δάµων και Φιντίας» µε τον Παντελή Δεληγιάννη, τραγουδώντας μπαλάντες των Dylan, Stones, καθώς και κάποια δικά τους τραγούδια. Τον επόμενο χρόνο, ηχογραφεί στη «Λύρα» τον πρώτο του δίσκο. Από το ‘72 ως και το ‘74, μαζί µε το Νίκο Τσιλογιάννη (τύµπανα) και το Βασίλη Δάλλα (µπάσο) συγκροτούν τα «Μπουρµπούλια» και γίνονται ευρύτερα γνωστοί τραγουδώντας στο «Rodeo», «Κύτταρο» και στη Θεσσαλονίκη. Μια δισκογραφική τους απόπειρα ατυχεί γιατί εν µέσω χούντας θεωρούνται από επικίνδυνοι ως απόβλητοι (χαρακτηριστικά λογοκρίνονται ολοσχερώς από τη μοναδική μουσική τηλεοπτική εκπομπή της εποχής: «Δισκοθήκη για νέους», του περιβόητου Νίκου Μαστοράκη).
Το 1974 ο Σιδηρόπουλος μέσα στο γενικότερο μαρασμό του ελληνικού ροκ συνεργάζεται για µια δεκαετία µε το Γιάννη Μαρκόπουλο.
Τα επόμενα δύο χρόνια δημιουργεί τη «Σπυριδούλα» και ηχογραφεί τον πρώτο του µεγάλο δίσκο το «Φλου».
Το ’79 συγκροτεί το σχήμα «Εταιρία Καλλιτεχνών» τραγουδώντας κατά βάση ρυθμικά µπλουζ της δεκαετίας του ‘70. Το 1982 µε τους «Απροσάρµοστους» ηχογραφεί το «Εν λευκώ» και το ‘84 το "Zorba the freak". Το ‘89 εμφανίζεται στο «Μετρό» όπου ηχογραφεί ζωντανά το «Χωρίς Μακιγιάζ».
Ο δισέγγονος του Ζορµπά, ένας από τους πρώτους σκαπανείς του ΡΟΚ στον τόπο µας, ο Παύλος Σιδηρόπουλος μιλάει χωρίς μεγαλοστομίες ή σεµνοτυφίες για το ροκ - ελληνικό και ξένο - για τη ζοφερή του περιπέτεια µε τα ναρκωτικά, για το στιχουργικό εργαστήρι του, για τον υπό έκδοση δίσκο του.

Μισέλ Φάις
alt  
alt  
alt